0216 65 29 23
contact@drancamoisa.ro

Se considera ca repartizarea cauzelor infertilitatii este 30% cauza feminina, 30% cauza masculina si restul de cauza mixta. Din pacate un procent tot mai mare, in urma investigatiilor, apare a fi de cauza inexplicabila. Singura optiune terapeutica in acest caz fiind fertilizarea in vitro.

Studiile au demonstrat ca odata cu inaintarea in varsta, scade rezerva ovariana la femei. Dupa 25 de ani scade capacitatea reproductiva a femeii, astfel ca la 35 de ani jumatate din ovocite (cu care aceasta ovuleaza) sunt afectate genetic, iar la 40 de ani procentul creste la 80%. Cu alte cuvinte o femeie de 40 de ani va avea de peste 5 ori mai putin sanse de a concepe un copil decat la 20-25 de ani. Un ovocit afectat din punct de vedere genetic nu poate forma un embrion normal, adica nu se poate fecunda, sau daca o face va rezulta un embrion cu defect genetic ceea ce va duce la avort sau la nasterea unui copil cu defect genetic.

De aici rezulta ca ar fi ideal ca femeiea sa isi doreasca un copil la o varsta tanara, iar daca  nu reuseste in 1-2 ani , sa apeleze la specialistul in medicina reproductiva cat mai repede. (Sansele de a obtine o sarcina prin metode de reproducere umana asistata RUA, inseminare artificiala si fertilizare in vitro – IA si FIV –  fiind cu atat mai bune cu cat femeia e mai tanara).

Investigatiile unui cuplu infertil urmeaza un protocol destul de standardizat la nivel mondial, de analize de laborator, investigatii imagistice, consult clinic la ambii parteneri. In urma bilantului acestora, urmeaza tratamentul medicamentos sau chirurgical al afectiunilor si dezechilibrelor descoperite si fireste, acolo unde este cazul, sfaturi medicale utile de genul:

  • Cura de slabire in cazul persoanelor supraponderale (stiati ca obezitatea este prima cauza de infertilitate la nivel mondial conform statisticilor OMS)
  • Regim igieno-dietetic adecvat (miscare/sport, pentru oxigenarea celulara, reducerea/renuntarea la fumat, bauturi alcoolice, droguri, alimente cu multi aditivi alimentari, etc.)

Arhiva lunara

ian.0 Posts
feb.0 Posts
mart.0 Posts
apr.0 Posts
mai0 Posts
iun.0 Posts
iul.0 Posts
sept.0 Posts
oct.0 Posts
nov.0 Posts
dec.0 Posts