0216 65 29 23
contact@drancamoisa.ro

In anumite conditii clinice specifice (varsta, patologie) cuplul trebie sfatuit sa apeleze la metode de genul IA sau FIV. Sansele statistice de reusita pentru IA sunt de 10-12% per inseminare, iar procedura se repeata, de la caz la caz, de 3-6 ori. Statisticile arata un procent cumulat maxim de 50% dupa un sir de 6 IA.

Este foarte important sa se urmeze acest sir de inseminari la rand si nu facute 1-2 intr-un centru medical, apoi dupa o pauza de luni de zile sau ani, in alt centru. Astfel trece timpul iar rezerva ovariana scade. Specialistul in medicina reproductive extrage cu ocazia consulturilor, ecografiilor, inseminarilor, tot mai multe date clinice privind cuplul si cazul infertilitatii, date utile in stabilirea conditiei optime in vederea obtinerii unei sarcini. Daca femeia schimba doctorul curant, acesta la randul lui o ia de la capat de fiecare data si nu-si poate face o imagine de ansamblu din procedurile efectuate anterior la alt doctor.

Daca inseminarile au esuat, se trece la FIV, procedura cu sanse de reusita de 30-35% si chiar 45-50% in caz de cultivare la blastocisti a embrionilor. Procedura de FIV se poate repeta de mai multe ori (multe tari europene au decontate 4 proceduri/cuplu). Daca apar probleme la extragerea ovocitelor (punctie alba), sau acestea nu se fecundeaza sau rezulta embrioni de foarte slaba calitate, se sfatuieste cuplul sa apeleze la donare de ovocite.

Arhiva lunara

ian.0 Posts
feb.0 Posts
mart.0 Posts
apr.0 Posts
mai0 Posts
iun.0 Posts
iul.0 Posts
sept.0 Posts
oct.0 Posts
nov.0 Posts
dec.0 Posts